Macron, Johnson és Trudeau Trumpon kacarászott

  • narancs.hu
  • 2019. december 4.

Külpol

Hihi-haha.

Felkerült egy videó a londoni NATO-csúcsról, amin Emmanuel Macron francia államfő, Mark Rutte holland, Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai kormányfő Donald Trumpon, az Amerikai Egyesült Államok elnökén nevetgél a Buckingham-palotában – írja a 444.hu a New York Times nyomán.

Power & Politics on Twitter

@JustinTrudeau, @EmmanuelMacron, @BorisJohnson and other VIPs shared a few words at a Buckingham Palace reception Tuesday. No one mentions @realDonaldTrump by name, but they seem to be discussing his lengthy impromptu press conferences from earlier in the day. (Video: Host Pool) https://t.co/dVgj48rpOP

 

Trump nincs megnevezve, de több mint valószínű, hogy rajta nevetnek, ugyanis arról beszélgetnek, hogy azért késett el, mert egy jó hosszú, 40 perces sajtótájékoztatót tartott, az elnök pedig fel szokta rúgni a kötelező protokollt – tavaly is ezt csinálta.

Megkérdezték az elnököt a videóról, amiről azt mondta: Trudeau „kétarcú”, és ez a reakciója arra, hogy az USA nyomást gyakorol Kanadára, hogy növelje a katonai kiadásait a NATO-ban, a GDP 2 százalékának elérése érdekében.

Trump igazán nem akar beavatkozni a brit választásokba, de azért azt elmondta: Johnson nagyon alkalmas miniszterelnök

Milyen lenne, ha be akarna avatkozni? Az amerikai elnök közölte kedden Londonban, hogy nem kíván beavatkozni a jövő csütörtöki nagy-britanniai parlamenti választásokba, de meggyőződése szerint Boris Johnson konzervatív párti brit kormányfő „nagyon alkalmas" a miniszterelnöki tisztségre, és „nagyon jó munkát végez". Donald Trump, aki a NATO alapításának 70.

Figyelmébe ajánljuk