Orbán Japánban elárulta minden magyar rémálmát

  • narancs.hu
  • 2019. december 5.

Külpol

Visszatérő rémálmunk, hogy egyszer megjelenik a Jóisten Magyarországon - és vajon mit csinál?

Orbán Viktor miniszerelnök magyar művekből rendezett kiállítást nyitott meg a tokiói Szépművészeti Múzeumban, s ez alkalomból megosztotta gondolatait a világról és benne a magyarságról.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a magyaroknak bizonyítaniuk kell, hogy a világ jól jár, ha vannak magyarok.

false

 

Fotó: MTI

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy egy japán biztosan azt gondolja, hogy japán ember mindig volt, van és lesz, japánok nélkül nem lehet elképzelni a világot, ám ezzel szemben a magyar egy kisebb nemzet, mint a japán, ezért az a gondolat motoszkál bennünk, hogy a világot, az emberiséget Magyarország és a magyarok nélkül is el lehet képzelni.

Orbán Viktor ezt követően elárulta, milyen rémálmok gyötrik a magyar embert: mint mondta, visszatérő rémálmunk, hogy egyszer megjelenik a Jóisten Magyarországon, megkérdez minket, mi végre vagyunk a világon, és ha mi nem tudunk válaszolni, kihúz minket a nagy könyvből, ahova a nemzetek vannak felírva.

Orbán Viktor odáig jutott gondolatmenetében, hogy "a magyarok helyet követelnek maguknak a Nap alatt", amit nem egy példával támasztott alá.

Orbán Viktor közölte azt is hallgatóságával, hogy több mint tízezer kilométert tett meg, hogy a kiállításmegnyitón ott lehessen valamint Magyarország távoli, furcsa ország, furcsa emberek vannak ott, akiknek lelkülete látható majd a kiállításon.

(forrás: MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?