Magyarország ismét akadályozza az Oroszország elleni uniós szankciókat

  • narancs.hu
  • 2024. február 15.

Külpol

Mégsem kizárt, hogy megegyezés szülessen február 24-ig. Az 50 milliárdos támogatás szövege megvan.

Az Európai Bizottság kidolgozta a legújabb, immáron 13. szankciót Oroszország ellen, amelyet a háború második évfordulóján, február 24-én vezetnének be. A Politico és a Financial Times is arról ír, hogy a szankciók elfogadását a magyar kormány jelenleg egyedüliként blokkolja, és több időt kért a szankciócsomag értékeléséhez.

A csomag csaknem 200 oroszországi személyt céloz meg, de Kínára és más támogató országokra is hátrányos hatással van. Egyes források szerint Magyarország a kínai cégek érintettsége miatt vétózta a csomagot. Sajtóhírek szerint a csomag az orosz atomenergia szankcióját nem tartalmazza. „Ugyanaz a cirkusz” – kommentálta egy diplomata a Politico hírlevelében.

A téma valószínűleg elő fog kerülni a tagállamok külügyminisztereinek február 19-i találkozóján, így nem kizárt, hogy mégis elfogadják február 24-ére.

A brüsszeli nagykövetek eredményesnek nevezhetik a találkozójukat, mert megegyeztek az uUkrajnának szánt 50 milliárd euró támogatás szövegében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk