Medve végzett egy férfivel Szlovákiában

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. június 15.

Külpol

Száz éve ez az első ilyen eset. 

Medve ölt meg egy 57 éves férfit a szlovákiai Lúzsna község közelében, a férfi halálának okát kedden erősítette meg a törvényszéki boncolás. Száz év óta ez az első ilyen eset Szlovákiában az Sme.sk hírportál szerint.

A férfi holttestét hétfőn találták meg a Zsolnai kerületben lévő település lakói. Fején, nyakán és testének egyik oldalán harapásnyomok voltak, és a helyszínen friss medvetalpnyomokra bukkantak.

"Az előzetes törvényszéki boncolási jelentés megállapítja, hogy a szegény férfi medvetámadás okozta sérülések következtében vesztette életét" - közölte Gabriele Kremenova rendőrségi szóvivő.

 Erdészek már figyelmeztettek medvetámadások növekvő veszélyére, mivel egyre nő a medvepopuláció. Egy hónapja medve támadott meg egy férfit, aki egy közkedvelt turistaösvényen közlekedett a Sutói-vízesésnél. Megharapta áldozatát, mély sebet okozva a lábán. Ráadásul most van a medvék párzási időszaka, ezért a hímek különösen agresszívek - figyelmeztettek szakemberek.

 A szlovákiai populáció növekedésével időnként Magyarországra is át-átvándorol egy-egy példány, nemrég például a Bözsönyben fotóztak le a vadkamerák egy fiatal példányt

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk