Mégsem ma este, hanem csütörtökön folytatódnak az orosz-ukrán béketárgyalások

  • narancs.hu
  • 2022. március 2.

Külpol

Napirendre kerülhet a tűzszünet is.

Az ukrán delegáció már elindult Kijevből, és várhatóan csütörtökön érkezik meg az újabb tárgyalás helyszínéremondta Vlagyimir Megyinszkij, Vlagyimir Putyin elnök helyettese, Oroszország főtárgyalója a TASZSZ orosz hírügynökség szerint.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy még szerda este megtartják a második egyeztetést, miután a hétfői nem vezetett eredményre. Úgy tudni, ezúttal is Fehéroroszországban lesz a találkozó, de most a lengyel határ közelében.

Az AFP orosz forrásra hivatkozva azt írja, a tűzszünetről is tárgyalni fognak.

Mint arról lapunk is beszámolt, kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Reutersnek és a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy az orosz hadseregnek be kell fejeznie az ukrán települések bombázását, mielőtt érdemi tárgyalások kezdődhetnek a két fél között a tűzszünetről. Mint ismert, ez egyelőre nem történt meg: az oroszök lövik többek között Harkivot, Irpint, Mariupolt. "Legalább az emberek bombázását fejezzék be. Csak hagyják abba, és utána leülünk a tárgyalóasztalhoz" – mondta Zelenszkij.

Olekszij Aresztovics az Ukrajna-24 állami televízióban korábban úgy nyilatkozott, hogy Ukrajna kitart álláspontja mellett.

"Delegációnk készen áll a tárgyalások folytatására" – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, írta a a BBC.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk