Moszkva felé repült Belaruszból Prigozsin magángépe

  • narancs.hu
  • 2023. június 28.

Külpol

Arról nem tudni, rajta volt-e a gépen a hadúr is.

Kedd este elhagyta Minszket az a RA-02795 lajstromjelű Embraer Legacy 600, ami valószínűleg a hétvégén puccsot/lázadást/forradalmat kezdett, majd egy nap alatt leállított Jegvenyij Prigozsinhoz tartozik.

A Macsulinszkij légitámaszpontról a Belaruski Hajon megfigyelőcsoport szerint helyi idő szerint este 22:39-kor szállt fel a magángép, majd nem sokkal később átlépte Moszkva felé a belarusz-orosz határt. Arról semmit nem tudni, ott volt-e a gépen a Kreml étkezésének szervezőjéből pár év alatt a Wagner csoport hadvezérévé vált Prigozsin is.

A FlightRadar24 oldal szerint a légitámaszpontról kedd reggel egy másik magánrepülő is elindult Oroszország irányába. Az a gép Szentpétervár felé repült.

A légibázisra kedd reggel érkezett Prigozsin sorsáról továbbra is csak tippelni lehet, hiszen a hétvégi lázadása óta még Vlagyimir Putyin elnök is egymásnak ellentmondó narratívában beszél róla és a magánhadseregéről: először még megígérte, hogy nem lesz felelősségre vonás, hétfőn viszont megint árulónak nevezte a felkelés vezetőit.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk