Nyert a lottón 250 ezer eurót, de mivel nincsenek papírjai, egyelőre nem kapja meg a pénzt

  • narancs.hu
  • 2022. április 15.

Külpol

Az algériai férfi Belgiumban vásárolta a kaparós sorsjegyet, most kétségbeesetten próbálja a személyazonosságát bizonyítani a hatóságoknak. 

Egy papírok nélküli bevándorló azért küzd, hogy igazolja személyazonosságát, és beváltsa a 250 000 eurót (több mint 90 millió forintot) érő lottónyereményét Belgiumban – írja az Euronews

A 28 éves algériai férfi néhány héttel ezelőtt egy szupermarketben vásárolta meg a nyertes kaparós sorsjegyét 5 euróért, de azóta nem tudta átvenni a nyereményét. A fiatalember ügyvédje, Alexander Verstraete azt mondta, hogy ügyfele kétségbeesetten próbálja a személyazonosságát bizonyítani a belga hatóságoknnak. 

„Nincsenek papírjai és bankszámlája” – mondta, hozzátéve, „keressük azokat a dokumentumokat, amelyekkel igazolhatja a személyazonosságát, fel kell vennie a kapcsolatot az algériai családjával”. A hatóságoknál van a szelvény, miután a férfi három, szintén észak-afrikai barátja megpróbálta visszaszerezni. Őket rövid időre őrizetbe vették lopás gyanújával, de mostanra szabadon engedték őket. 

Verstraete szerint a férfi nem akar menedékjogot kérni Belgiumban, és biztosították arról, hogy nem toloncolják ki, amíg nem kapja meg a nyereményét. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk