Olaszországban már lassul a koronavírus terjedése
koronavirus-Olaszo-MTI-EPA_top_story_lead.jpg

Olaszországban már lassul a koronavírus terjedése

  • Narancs.hu/MTI
  • 2020. március 3.

Külpol

Ferenc pápa köhög, de nem az új vírus miatt.

Először jelentkeznek a koronavírus lassulásának jelei Olaszországban, írja a Repubblica. 1835 ember volt beteg hétfőn, az új esetek száma pedig 270-el csökkent az előző naphoz képest.A betegek közül már 149-en meggyógyúltak, míg a halálos áldozatok száma 55 Olaszországban.

Noha Rómában is regisztráltak két új esetet (egy rendőr és tűzoltó betegedett meg), az orvosok szerint Rómában nem alakult ki új gócpontja a fertőzésnek. Szakemberek arról beszéltek a lapnak, ez a hét kritikus lehet a vírus terjedésének szempontjából. Az országban továbbra is két gócpontja van a fertőzésnek: Lombardiában és egy kisebb Venetóban.

A vírus terjedését Olaszországban itt követheti élőben.

Coronavirus, la mappa del contagio in Italia in tempo reale

Ha ormai superato le millecinquecento unità il contagio da Coronavirus in Italia. Nella mappa l'aggiornamento dei casi per regione e per provincia

Veneto tartományban 307 esetről tudni, Toszkánában 14-ről, a déli Pugliában pedig hatról. E közben a szicíliai Palermóban újranyitottak az iskolák.

Ferenc pápát nem fertőzte meg a koronavírus - jelentette kedden az Il Messaggero című olasz lap, a Vatikán szóvivője azonban nem akarta kommentálni az értesülést. A pápa maga jelentette be vasárnap, hogy megfázása miatt nem utazik el a Vatikánból, és nem vesz részt a kúria aznap este kezdődő húsvét előtti lelki gyakorlatán.

A 83 éves egyházfő legtöbb múlt heti nyilvános programját, így a pápai audienciákat is lemondta megfázására hivatkozva. Nem vesz részt személyesen azon a nagyböjti elvonuláson sem, amely vasárnap este kezdődött egyházi vezetők részvételével Rómától délre. Rezidenciájáról, a Vatikán vendégházából követi az ott történteket.

Figyelmébe ajánljuk