Orbán levélben vigasztalja Salvinit az olasz kormány bukása alkalmából

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. augusztus 29.

Külpol

Semmi baj, Matteo, veled vagyunk!

Levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Viktor miniszterelnök Matteo Salvininek, az eddigi olasz kormányzó párt, a Liga vezetőjének azért a munkáért, melyet az elmúlt időszakban Olaszországért és egész Európáért, benne Magyarországért végzett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök délben.

"Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül" - írta Orbán Viktor.

"Függetlenül az olasz belpolitikai folyamatok jövőbeni alakulásától és attól, hogy más-más európai pártcsaládhoz tartozunk, mi harcostársként tekintünk Önre az európai keresztény örökség megőrzése és a migráció megállítása érdekében folytatott küzdelmek során. Jövőbeni feladatai ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánok Önnek" - fogalmazott Matteo Salvinihez intézett levelében a magyar kormányfő.

Salvini nemrég felmondta az Öt Csillag Mozgalommal kötött kormánykoalícióját, abban a reményben, hogy az előrehozott választásokat pártja, a Liga nyeri majd. A húzás azonban visszafelé sült el, mert választás helyett az ötcsillagosok a szociáldemokrata párttal alakítanának kormányt, és ehhez szerdán Sergio Mattarella köztársasági elnök jóváhagyását is megkapták.

Figyelmébe ajánljuk