Orbán telefonon gratulált Erdoğannak

  • narancs.hu
  • 2023. május 17.

Külpol

A stabil Törökország garanciáját látja Erdoğanban a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán telefonon beszélt Recep Tayyip Erdoğannal, Törökország elnökével, és gratulált neki az elnökválasztás első fordulójában aratott győzelméhez, valamint az Igazság és Fejlődés Pártja kiemelkedő sikeréhez a török parlamenti választásokon - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor sok sikert kívánt Erdogannak a második elnökválasztási fordulóhoz, amit május 28-án tartanak. A magyar miniszterelnök a telefonbeszélgetés során úgy fogalmazott, „egy erős és stabil Törökországra van szüksége Magyarországnak, Európának és a világnak.”

Nem meglepő, hogy a magyar miniszterelnök illiberális elvbarátjának szurkol a török választásokon. Erdoğan Orbánhoz hasonlóan nyugat- és Amerika-ellenes panelekkel kampányolt, ellenfelét, Kemal Kılıçdaroğlut pedig azzal akarta lejáratni, hogy támogatja az „LMBTQ-lobbit.” 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk