Orbánt javasolja az EB elnökének az Osztrák Szabadságpárt listavezetője

  • narancs.hu
  • 2024. május 20.

Külpol

„Ez jó lenne Európának”, véli Harald Vilimsky. 

Orbán Viktort akarja az Európai Bizottság elnökének Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti listavezetője. Az APA hírügynökségnek azt mondta: „Szerintem ez jó lenne Európának”. Javaslatát azzal indokolta, hogy Orbán az egész európai elit ellentéte. Továbbá garancia arra, hogy ilyen intenzitású illegális migráció vele nem lehetséges. 

 
Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa az Identitás és Demokrácia néven alakított új közös frakció sajtótájékoztatóján Brüsszelben 2019. június 13-án. 
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
 

A Telex emlékeztet, a szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia (ID) pártcsaládban politizáló Vilimsky többször is felszólalt már a magyar kormány mellett az Európai Parlamentben. Az április 10-i ülésen is téma volt a magyar jogállamiság, Didier Reynders arról beszélt, hogy több ponton osztják az EP aggályait a magyar „hetes cikkes” eljárásban. Az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja szerint a 2018-ban indult eljárást addig kell folytatni, amíg a kiváltó okokat nem kezelték, az ügyet kezelő tagállamoknak pedig méltányosan kell eljárniuk.

Vilimsky akkor felszólalásában abszurdnak nevezte, hogy szerinte Orbánt azért veszik célba, mert nem baloldali és nem háborúpárti, mint „egyesek” az Európai Parlamentben. Nevetségesnek és képmutatónak tartotta, hogy közben az Európai Ügyészség Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök üzenetei miatt vizsgálódik. Tiszteletet kért Magyarországnak, és abban bízott, hogy ebből több lesz a júniusi európai parlamenti választás után.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk