Orosz-kínai légi járőrakció volt Alaszka közelében, aggódik Amerika

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. július 26.

Külpol

De nem léptek be az Egyesült Államok légterébe.

Aggodalmat keltőnek nevezte az amerikai védelmi miniszter Kína és Oroszország légierejének közös járőrakcióját Alaszka közelében csütörtökön.

Lloyd Austin újságírók előtt arra reagált, hogy az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) szerdán bemért két orosz Tu-95 nagy hatótávolságú bombázót és két kínai H-6 bombázót. Az orosz és kínai katonai járműveket amerikai és kanadai vadászgépek észlelték.

A Pentagont vezető miniszter hangsúlyozta, hogy az idegen repülők nem léptek be az amerikai légtérbe, végig nemzetközi területen maradtak, ugyanakkor a fejleményt aggodalmat keltőnek nevezte, mert összefügg a két ország közeledésével, illetve azzal, hogy Kína támogatást nyújt Oroszország Ukrajnában viselt háborújához.

Első alkalommal fordult elő, hogy az orosz és a kínai légierő gépei együtt mutatkoztak Alaszka partjai közelében, és első alkalommal jelent meg kínai bombázó az Egyesült Államok alaszkai légtérvédelmének megfigyelési zónájában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk