Orosz szeparatisták: a fegyverletételt megtagadó mariupoli védőkkel végezni fognak

  • narancs.hu
  • 2022. április 16.

Külpol

Ha ez így lesz, többé nem tárgyalna az oroszokkal Zelenszkij.

„A reguláris hadsereg azon tagjai, mint a tengerészgyalogosok... megadták magukat. Míg a nacionalisták, vagyis a nacionalista zászlóaljak tagjai, úgy tűnik, nem szándékoznak letenni a fegyvert, ezért őket ki kell iktatni” – mondta az orosz sajtónak Denisz Pusilin, a donyecki „népköztársaság” vezetője.

Pusilin bejelentésére reagálva Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy az oroszok nagy hibát követnek el, ha így tesznek, mivel azzal a tárgyalások minden formájának is véget vetnek.

Ukrajna továbbra is fenntartja, hogy csapatai még mindig kitartanak Mariupolban, ahol jelenleg úgy tudni, az ukrán erőket visszaszorították a kikötő melletti Azovsztal fémgyárig. Az oroszok korábban arról számoltak be, hogy a várost védő ukrán tengerészgyalogos dandár letette a fegyvert, míg az ukrán fél ezt tagadta és arról beszélt, hogy a dandár kitört a gyűrűből és csatlakozott a várost védő Azov ezredhez.

(BBC)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk