Vasárnap hajnalban is légitámadás érte Kijevet

  • narancs.hu
  • 2022. április 17.

Külpol

Majdnem mindegyik ukrán régióban megszólaltak a légvédelmi szirénák.

Kijevben vasárnap hajnalban is robbanások hallatszottak, de azt reggel még nem lehetett tudni, hogy a városnak melyik részét támadták – írja a Telex a BBC fél hétkor közzétett beszámolójára hivatkozva.

A Kyiv Independent szerint vasárnap hajnalban szinte mindegyik ukrán régióban megszólaltak a légvédelmi szirénák.

Szombat reggel egy ember meghalt és többen megsérültek, amikor az oroszok légicsapást hajtottak végre a Kijev szélén lévő Darnyickij kerületben. Az orosz védelmi minisztérium akkor azt állította, hogy egy kijevi hadiüzemre mértek légicsapást. 

Vasárnap hajnali négytől érvényes az orosz hadsereg ajánlata a Mariupolt védő ukrán katonáknak és „külföldi zsoldosoknak”, hogy ha leteszik a fegyvert, megadják magukat, és kijönnek az Azovsztal acélművek területéről, a genfi egyezmény szerint hadifogolynak tekintik őket. Ha nem ezt teszik, akkor az orosz fenyegetés szerint „megsemmisítik őket”.

Az Ukrajna délkeleti részén fekvő, eredetileg félmilliós várost másfél hónapja ostromolja az orosz hadsereg. Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij szombaton azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy az ukrán hadsereg már csak egy kis részét ellenőrzi a városnak, de a védőkkel napi kapcsolatban vannak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk