Oroszország figyelmeztette a kijevieket, hogy támadásra készül

  • narancs.hu
  • 2022. március 1.

Külpol

Az ukrán védelmi miniszter "pszichológiai hadviseléstől" tart. 

Ked délután az orosz védelmi mimisztérium közleményben figyelmeztette Kijev lakosságát, hogy több célpont ellen is támadásra készül az ukrán fővárosban.

Mint írják,

"nagy pontosságú rakétatámadást" terveznek az ukrán nemzetbiztonság több technológiai központja, illetve információs és pszichológiai hadműveleti központja ellen.

Arra figyelmeztetik a célpontok közelében lakókat, valamint "az ukrán nacionalisták által felhasznált provokátorokat", hogy vonuljanak el a létesítmények közeléből.

A BBC tudósítása szerint erre a fenyegetésre is reagálva az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov arról beszélt, hogy "pszichológiai hadviseléshez" folyamodhatnak az orosz erők. Szerinte először Kijev kommunikációs infrastruktúráját akarják tönkretenni, hogy ezután álhíreket közölhessenek az ukrán vezetés állítólagos kapitulációjáról. Reznyikov előre leszögezte, hogy bármit is állítanak az orosz források, nem adják meg magukat, győzni fognak. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk