Összeverekedett a volt szlovák miniszterelnök és a korábbi belügyminiszter

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 13.

Külpol

Élesedik a választási kampány.

Szlovákia korábbi miniszterelnöke, Igor Matovič, az OĽaNO (Egyszerű Emberek) elnöke kedd reggel megafonnal zavarta meg a Robert Fico-féle Smer sajtótájékoztatóját és többször maffiának nevezte a pártot – írja a 444.hu.

Ezen a smeresek annyira felhúzták magukat, hogy körbevették Matovič autóját, és személyesen Fico egykori belügyminisztere, Robert Kaliňák próbálta elhallgattatni a volt miniszterelnököt. Az esetről egy videó is előkerült, amin az látható, ahogy némi dulakodás után Matovič a vezetőülésről mellkason rúgta Kaliňákot, amire a Smer egy másik képviselője, Richard Glück ütni kezdte a volt miniszterelnököt.

A lap emlékeztetett, Kaliňák 2018-ban azután kellett lemondania, hogy megölték azt az újságírót, aki éppen arról írt, hogy a belügyminiszter maffiacsoporotkkal állhat kapcsolatban. A szeptember 30-i szlovákiai parlamenti választás nagy kérdése, hogy a Kuciak-gyilkosságba szintén belebukott Robert Fico 2018 után visszatér-e miniszterelnökként a hatalomba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk