Összeverekedtek a török parlamentben

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 17.

Külpol

Egy bebörtönzött török képviselőn vitatkoztak, amikor az indulatok elszabadultak. 

Összeverekedtek a török parlamentben, amikor egy bebörtönzött ellenzéki képviselő miatt folyt a vita, akit idén megfosztottak mentelmi jogától – írja a Guardian. A 30 perces dulakodás következtében legalább két képviselő megsérült, az ülést fel is függesztették. A képviselők végül elutasították a Can Atalay mandátumának visszaállítására irányuló indítványt.

A zűrzavar azután tört ki, hogy a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) tagja, Alpay Ozalan nekiment Ahmet Siknek, a baloldali Török Munkáspárt tagjának, aki elítélte akormány Atlayjal szembeni bánásmódját. „Nem meglepő, hogy Atalayt terroristáknak nevezik”, mondta Sik, hozzátéve, minden állampolgárnak tudnia kell, hogy az ország terroristái azok, akik „azokon a padsorokban ülnek”, utalt ezzel a kormányzó többségre. Sajtóbeszámolók szerint Ozalan odasétált a pulpitushoz, és földre lökte Siket.

Miközben a földön feküdt, többször megütötték az AKP képviselői. A verekedéshez több tucatnyian csatlakoztak. Az internetre felkerült felvételeken látszik, hogy a személyzet vérfoltokat takarít a parlament padlójáról a verekedés után. Két képviselő fejsérüléket szenvedett. 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk