Putyin kommentálta Navalnij halálát: „Ilyen az élet”

  • narancs.hu
  • 2024. március 18.

Külpol

Legfőbb feladatának nevezte a különleges katonai művelet folytatását.

88 százalékkal „megválasztották” Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki a győzelmi sajtótájékoztatóján véletlenül elszólta magát. Arra a kérdésre, hogy mit gondol az ellenzék kezdeményezéséről, akik érvénytelen szavazásra buzdítottak, elmondta, eljárást indítanak a szavazók ellen. Ezzel lényegében elismerte, hogy a szavazás nem anonim. (Sokan Navalnij nevét írták a szavazólapra. Így tett a börtönben meghalt politikus özvegye, Julija Navalnaja is, aki a a berlini követségen voksolt.)

Alekszej Navalnij február 16-i halálhírére is reflektált az orosz elnök. Elismerte, hogy valóban tárgyaltak fogolycseréről, és beleegyezett volna, hogy Navalnijt nyugati börtönökben fogva tartott orosz foglyokra cseréljék ki, de az ellenzéki vezető ebben az esetben soha nem térhetett volna vissza Oroszországba.

„Ami Navalnij urat illeti, igen, ő elhunyt. Ez mindig szomorú dolog” – mondta, hozzátéve, az az amerikai börtönökben is meghalnak foglyok: „Ilyen az élet, semmit sem lehet tenni” – sóhajtozott.

Az új ciklusban első feladatának a háború folytatását nevezte: „Mindenekelőtt a különleges hadművelet keretében kell megoldani a feladatainkat, erősíteni kell a védelmi képességeket, erősíteni kell a fegyveres erőket.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk