Rakéta csapódott be a kabuli reptér közelében

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 29.

Külpol

Sajtóértesülések szerint egy gyermek meghalt a támadásban. 

Az Egyesült Államok katonai csapást hajtott végre vasárnap Kabulban – közölte két amerikai illetékes a Reuters brit hírügynökséggel. Az MTI beszámolója szerint nevük elhallgatását kérő illetékesek elmondták, hogy a katonai csapás az Iszlám Állam feltételezett harcosai ellen irányult.

Az afgán fővárosban szemtanúk arról számoltak be, hogy a kabuli repülőtér közelében robbanás hallatszott, amelyet valószínűleg egy házba csapódó rakéta okozott. Közben a BBC arról ír, hogy robbanás volt hallható magyar idő szerint délután 3 óra előtt Afganisztán fővárosának repülőtere közelében. A lap értesülései szerint a robbanás egy, a reptér közelében álló házba becsapódó rakéta okozta. 

Az AP hirügynökség szerint egy gyermek életét vesztette a robbanásban. A becsapódás utáni pillanatokról Safi Karimi újságíró tett közzé egy videót a Twitteren, de a BBC egyelőre nem tudta megerősíteni a felvétel valódiságát. 

 

A vasárnap reggeli hírek arról szóltak, hogy merényletekkel kell számolni a mai napon. „Nagyon valószínű, hogy még legalább egy támadás készül a kivonulás ideje alatt a kabuli repülőtéren, és akár már vasárnap bekövetkezhet” – mondta Joe Biden amerikai elnök. 

Frissítés: 

Tálib illetékesek szerint a Kabulban végrehajtott amerikai katonai csapás öngyilkos merénylő gépkocsija ellen irányult, aki támadást akart intézni a kabuli nemzetközi repülőtér ellen az amerikai katonai kivonulás közepette. Egyelőre kevés részlet ismert az incidensről, csakúgy, mint arról a rakétabecsapódásról, amely a repülőtértől északnyugatra fekvő egyik lakónegyedben történt és megölt egy gyermeket. A két rakétacsapás különálló incidens lehetett.

 

Az Afganisztánban kialakult helyzetről készült összes cikkünket pedig itt olvashatja! 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk