Katonai drónnal támadt az USA öngyilkos merénylőkre Kabulban

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 29.

Külpol

Egy járművet iktattak ki, próbálják megállapítani, hogy az akció követelt-e polgári áldozatokat. 

Vasárnap délután számoltunk be róla, hogy az Egyesült Államok katonai csapást hajtott végre Kabulban, a New York Times pedig most arról ír egy védelmi minisztériumi forrásra hivatkozva, hogy katonai drónnal robbantott fel az USA hadereje egy öngyilkos merénylőkkel teli járművet. 

Bill Urban, az amerikai központi parancsnokság szóvivője azt mondta, próbálják megállapítani, hogy a robbantás követelt-e polgári áldozatokat, de erre egyelőre nincs bizonyíték. Abban biztos, hogy az akció sikerrel járt. „A járműből származó másodlagos robbanások jelentős mennyiségű robbanónyag jelenlétére utaltak”, mondta. 

 Vasárnap délután több újság arról számolt be, hogy a kabuli repülőtér környékén újabb robbanás történt; méghozzá egy közelben álló házat ért rakétatámadás, és egy gyerek az életét vesztette. 

(Címlapképünkön: Amerikai katonák a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőteret biztosítják 2021. augusztus 25-én. Az Egyesült Államok és szövetségesei a légi kikötőn keresztül menekítik ki a külföldi állampolgárokat és a velük együttműködő afgánokat, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét. MTI/AP)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk