Rakétákkal támadták Kijivet az oroszok

  • narancs.hu
  • 2023. május 29.

Külpol

Délelőtt 11 órakor jöttek a hírek a támadásokról. Egy sérültről tudni.

A kijivi katonai közigazgatás bejelentése szerint délelőtt 11 órakor rakétatámadások érték az ukrán fővárost. A légiszirénák megszólalása után többfelé robbanásokat lehetett hallani, a légielhárítás működésbe lépett.

Vitalij Klicsko polgármester arról tájékoztatott, hogy lángoló rakétadarabok hullottak az útra a város északi részén, az Obolonszkij negyedben. A Podilszkij városrészben egy kétemeletes épület teteje felgyulladt, egy sérült van. Őt kórházba szállították.

Éjszaka cirkálórakéták és iráni gyártmányú Sahíd drónok segítségével támadták az oroszok az ukrán fővárost.

„Mindössze hat órával az éjszakai támadás után az agresszor újabb rakétatámadást indított Kijiv ellen. Az első vizsgálatok szerint az ellenség ballisztikus fegyvereket használt. Ez a tizenhatodik támadás a főváros ellen ősz óta. Az ellenség taktikát váltott, a hosszan tartó, kizárólag éjszakai támadások helyett nappal támadja békés városunkat, amikor a legtöbb lakos dolgozik vagy az utcákon tartózkodik. Ez egyértelműen arra utal, hogy az agresszor a civil lakosság elpusztítására törekszik” – mondta Szerhij Popko, a kijivi katonai közigazgatás vezetője, aki hozzátette, hogy a légvédelem több mint 40 célpontot lőtt le a város felett. Az éjszakai támadás halálos áldozatokat nem követelt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk