Romlik Navalnij állapota, már köhög és lázas is

  • narancs.hu
  • 2021.04.06 13:23

Külpol

Eddig hát- és lábfájással küzdött. Egyes források szerint átszállították a börtön orvosi részlegére.

Míg hétfőn még az ügyvédje segítségével létrehozott Instragam posztban arról számolt be az orosz ellenzéki vezető, hogy 38 fokos láza van és állandó köhögéssel küzd. Emellett megosztotta, hogy a börtönnek abból a részlegéből, ahol a büntetését tölti 3 embert vittek kórházba tuberkolózis miatt. 

Navalnij az orosz nyelvű posztban azzal viccelődik, hogy„ha nekem is tuberkolózisom van, az talán elűzi a hátfájásomat és a zsibbadást a lábaimból. Ez jó lenne.” A bejegyzés szerint a tünetek ellenére folytatja az éhségsztrájkot, amelyet épp azért kezdett a múlt héten, hogy megfelelő ellátást kapjon a hát- és lábfájdalmára. 

Mindeközben a Putyin-párti Izvesztija újság azt írja, hogy a 44 éves Navalnijt légzőszervi betegség tüneteivel átszállították egy orvosi részlegre.

Keddtől tüntetéseket hirdettek Navalnij követői a Moszkvától 100 kilométerre fekvő Pokrovban addig, amíg meg nem győződnek arról, hogy a politikus megkapta a szükséges orvosi ellátást. Az orosz rendőrség azonnal megerősítette a város állományát és ellenőrző pontokat, szöges drótos akadályokat állított fel a börtön épületének közelében. 

Az intézmény vezetése a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy Navalnij állapota kielégítő, megkapta a szükséges kezeléseket és még koronavírusra is tesztelték. 

(444.hu)

Neked ajánljuk