Sürgősen lőszert kért a Wagner-csoport vezetője

  • narancs.hu
  • 2023. április 30.

Külpol

Prigozsin azt üzente, az utolsó töltényig harcolnak Bahmutban, de ha kifogy a tár, visszavonulnak.

Jevgenyij Prigozsin, az Ukrajnában harcoló Wagner-csoport vezetője azt üzente Szergej Sojgu védelmi miniszternek, hogy az orosz hadsereg azonnal küldjön nekik lőszert – írja a Népszava.

Az orosz katonai magánvállalat vezetője egy orosz haditudósító-bloggernek nyilatkozva beszélt arról, hogy fogytán a lőszerük. 

„Hazafiak vagyunk és az utolsó töltényig maradunk Bahmutban. Ám ezek a töltények nem hetekre, hanem csak napokra elegendők” – mondta Prigozsin. Ha kifogynak a munícióból, választhatnak, hogy meghalnak, vagy szervezetten visszavonulnak.

Azt nem lehet eldönteni, hogy ezt az üzenetet tényleg az orosz védelmi miniszternek szánta, vagy inkább a nyilvánosságnak, és csak a stratégia része.

Az orosz parancsnok szavait a washingtoni székhelyű, külügyi és katonai elemzéssel foglalkozó nonprofit szervezet, az Institute for the Study of War (ISW) mindenesetre úgy értelmezte, hogy a Wagner egyes állásai sebezhetők lehetnek az ukrán ellentámadásokkal szemben.

A Népszava arról is ír, hogy ukrán tisztségviselők és nyugati elemzők is ukrán ellentámadásra számítanak a fronton.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk