Svájcban elkezdik beoltani a 12-15 éveseket

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. június 4.

Külpol

A cél az, hogy az őszi iskolakezdésre ez a korosztály teljesen oltott legyen.

Svájcban a július elejére tervezettnél is előbb kezdik koronavírus ellen beoltani a 12-15 éveseket - erről pénteken született döntés.

A vakcinák közül az amerikai-német Pfizer-BioNTech oltást fogják beadni a gyerekeknek. A svájci egészségügyi hatóság közleményében tudatta, hogy a 12-15 év közöttiek a 15 évesnél idősebbekhez hasonlóan két oltást kapnak.

 Svájcban a tervek szerint szeretnének végezni a 12-15 év közöttiek beoltásával az őszi iskolakezdésre, és már csak azért is, hogy gyengüljön egy téli járványhullám esélye.

"Minél több ember lesz beoltva, és közéjük tartoznak a gyerekek is, annál kevesebb vírus üi fel a fejét majd környezetünkben és annál kisebb veszély leselkedik a kockázati csoportokra" - mondta a Reuters hírügynökségnek a svájci szövetségi egészségügyi minisztérium arra a kérdésre, hogy mi az alpesi ország oltásstratégiája gyerekekre vonatkozóan.

 Az Egyesült Államokban egyébként már májusban megkezdték a 12-15 év közöttiek beoltását szintén a Pfizer-BioNTech vakcinájával.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk