Százharminc ukrán hadifoglyot engedtek szabadon az ortodox húsvét alkalmából

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. április 16.

Külpol

A fogolycsere több nap alatt zajlott le. 

Százharminc ukrán hadifoglyot engedtek szabadon az ortodox húsvét alkalmából – közölte vasárnap egy magas rangú ukrán elnöki tisztviselő.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője a Telegramon közölte, hogy

a fogolycserével újabb százharminc ukrán katona térhet haza orosz fogságból.

Hozzátette, hogy a fogolycsere több szakaszban zajlott az elmúlt napokban. Az nem derült ki, hogy hány orosz katona szabadult.

Jermak szólt arról is, hogy a hazatérők között katonák, határőrök, a nemzeti gárda tagjai, tengerészek és az állami határőrség alkalmazottai is vannak.

A most bejelentett csere volt a második nagy fogolycsere az elmúlt héten. Hétfőn Oroszország és Ukrajna közölte, hogy nagyszabású fogolycserét hajtottak végre: 106 orosz hadifoglyot engedtek szabadon 100 ukránért cserébe. Ukrajna pénteken arról is beszámolt, hogy 82 katonájának holttestét is visszaszerezte az oroszok által ellenőrzött területről.

(Címlapképünkön: feszületekekkel a kezében várja egy ortodox keresztény zarándok a Jézus Krisztus keresztútját végigjáró nagypénteki menetet a Szent Sír-bazilikához vezető Via Dolorosán, a jeruzsálemi Óvárosban 2023. április 14-én, ortodox nagypénteken. Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi. Címlapképünk illusztráció). 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk