Szinte minden járványügyi korlátozás megszűnik Angliában

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 19.

Külpol

Boris Johnson bejelentette, hogy nem kell maszk, oltási igazolás, és még a karantén eltörlésén is gondolkoznak. 

A következő egy hétben megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások zöme Angliában - jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson a londoni alsóházban tartott szerda délutáni tájékoztatásában közölte: jövő csütörtöktől nem kell oltási igazolást bemutatni a belépés feltételeként azokban az angliai intézményekben, amelyekben ezt jelenleg kormányzati rendelkezés írja elő, és szájmaszkot sem kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, a középiskolákban és a boltokban.

Jelenleg büntetőeljárás indítható azok ellen, akik e helyeken nem viselnek maszkot, de jövő csütörtöktől a maszkot nem viselők büntethetősége is megszűnik.

A kormány visszavonja emellett azt az ajánlást is, amely az otthoni munkavégzést szorgalmazza olyan tevékenységek esetében, ahol lehetőség van rá.

Koronavírus-fertőzés esetén egyelőre kötelező marad a karantén, de a kormány a közeljövőben ezt a kötelezettséget is meg akarja szüntetni.

Angliában az elmúlt egy hétben érzékelhetően csökkent az azonosított új fertőzések száma, de az új fertőzöttek hétnapos mozgóátlaga még így is 95 ezer fő feleltt van.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk