Szíria: izraeli légicsapások miatt leálltak a reptereik

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Külpol

Izrael egyelőre nem kommentálta a hírt.

A szíriai állami média arról számolt be,  izraeli légicsapások érték a szíriai főváros, Damaszkusz és az északi Aleppó városának nemzetközi repülőtereit, megrongálva azok futópályáit. A SANA állami hírügynökség katonai tisztviselőre hivatkozva azt jelentette, hogy senki sem sérült meg a támadásokbanírja a Haaretz.

Az izraeli hadsereg nem kívánt nyilatkozni.

Ha igaz a hír, akkor ez volt az első izraeli csapás Szíriára azóta, hogy a Hamász szombaton lecsapott Dél-Izraelben.

A légicsapások egy nappal azelőtt történtek, hogy Irán külügyminisztere Szíriába látogatott volna, hogy tisztségviselőkkel találkozzon a régió ingatag helyzete miatt. Egy iráni gép már vissza is fordult Teherán felé.

Szíria nem az Aszad-rezsim által ellenőrzött területén Izrael repülőtereket és tengeri kikötőket vett célba, hogy megakadályozza az Iránból érkező fegyverszállítmányokat a Teherán által támogatott militáns csoportoknak. 

Izrael az elmúlt években több száz csapást mért az Aszad-rezsim által ellenőrzött részekre, beleértve a damaszkuszi és aleppói repülőtereket is, de ezeket a műveleteit csak ritkán szokta elismerni.

A szíriai állami média azt írja, a damaszkuszi és az aleppói repülőterek nem üzemelnek az izraeli támadások miatt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk