A lengyelek és a csehek is tartják a határellenőrzést a Szlovákiával közös szakaszon

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Külpol

A Magyarországról érkező illegális határátlépőkkel van a baj.

Lengyelország és Csehország novemberig meghosszabbítja a Szlovákiával közös határain az ideiglenes ellenőrzéseket, hogy korlátozni tudják az illegális határátlépések számát – írja a Reuters. A két ország október 4-én szigorította meg Szlovákiával közös határait Ausztriával együtt, hogy védekezzen a Magyarországon át érkező embercsempészek és a migránsok ellen.

Szlovákia szerdán három héttel, november 3-ig meghosszabbította az október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzéseket a szlovák-magyar határon,

tehát a gyakorlatban továbbra is minden határon ellenőrzés vár arra, aki be akar jutni az országba vagy ki akarna onnan jutni.

Ősszel annyira sokan léptek be illegálisan a kormány kommunikációja alapján a migráció ellen egész Európát hősiesen védő Magyarországról, hogy ez még a szombati választáson is kiemelt téma volt a kampányban. Magyar részről erre nincs igazán magyarázat.

A pozsonyi belügyminisztérium adatai szerint a nyugat-balkáni tranzitútvonalon és Magyarországon keresztül Szlovákiába érkező illegális migránsok száma tavaly augusztusban kezdett növekedni. A tárca szerint idén már közel negyvenezer illegális bevándorló érkezett az országba, ami 11-szer több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk