Betiltja a palesztinpárti tüntetéseket Franciaország

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Külpol

A szervezőket börtönbe viszik, a szabályszegő külföldieket pedig elküldik az országból.

A francia belügyminiszter, Géráld Darmanin bejelentette, a kormány betiltott minden palesztin-barát tüntetést az országban. A politikuselrendelte a szabályokat megszegő külföldi állampolgárok szisztematikus kitoloncolását.

A lépés miatt a BBC szerint több európai kormány is attól tart, hogy tovább fokozódik az izraeli-Hamász háború által kiváltott antiszemitizmus.

Franciaországban közel 500 000 fős zsidó közösség él, a legnagyobb Európában, viszont a francia muszlim közösség is Európa egyik legnagyobbja, ötmillióra becslik a méretét.

Darmanin hozzátette, hogy a zsidó iskolákat és zsinagógákat látható rendőri jelenléttel fogják védeni.

A politikus korábbai nyilatkozata szerint,  szombat óta 100 antiszemita cselekményt rögzítettek. „A legtöbben horogkereszteket, és zsidóellenes feliratokat firkáltak a falra. Azonban voltak, akik késeket próbáltak bevinni iskolákba és zsinagógákba” – tette hozzá.

 
Párizsban az Eiffel-torony is szolidaritott Izraellel a hétvégén
 

 

A francia rendőrség már őrzi vezető képviselők otthonait. Yaël Braun-Pivet nemzetgyűlés elnökének és Meyer Habib képviselőnek további védelmet ajánlottak fel, előbbi halálos fenyegetést is kapott. 

Tizenkét francia állampolgárról ismert, hogy meghalt a Hamász támadásban.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk