Több ezer tonna ukrán gabona semmisült meg egy orosz támadáskor

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 4.

Külpol

Vasárnap mértek csapást Ocsakiv település gabonatárolójára.

Az orosz erők vasárnap csapást mértek egy gabonatárolóra a dél-ukrajnai Mikolajiv megye Ocsakiv településén, ahol több ezer tonna gabona semmisült meg – közölte Olekszij Vaszkov, a város polgármester-helyettese.

Az ukrán déli műveleti parancsnokság arról számolt be, hogy az ukrán légierő szombaton 24-szer mért csapást orosz katonák és felszerelések koncentrációs területeire, az oroszok erődítményeire és parancsnoki állásaira, továbbá szállítási útvonalaira.

„Az ellenség megerősített veszteségei: 138 katona, kilenc harckocsi, egy tarack, egy Uragan típusú rakéta-sorozatlövő rendszer, egy Sz-300-as kilövő, egy 152-es kaliberű ágyú és 18 páncélozott jármű” – írták közleményükben. Hozzátették, hogy Mikolajiv megyében, Bastankánál egy orosz lőszerraktár is megsemmisült, valamint a Herszon megyei Beriszlav mellett eltaláltak egy kompátkelőt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk