Trump már egy kicsit aggódik: szerinte ha őt elmozdítják, összeomlik a gazdaság

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 23.

Külpol

Az amerikai elnök szerényen azt mondta magáról, hogy „szuper munkát végez”.

Donald Trump elnök szerint összeomlana az amerikai gazdaság, ha alkotmányos eljárás keretében elmozdítanák hivatalából. Trump a Fox televíziónak adott interjújában fogalmazott így, és az előző napi interjúból a televízió, illetve a sajtó csütörtökön ismertetett újabb részleteket.

„Ha engem valaha is elmozdítanának, akkor a piacok összeomolnának, és mindenki szegényebb lenne” – állította az amerikai elnök a televízió riporternőjének. Majd hozzátette, hogy nem is tudja, hogyan lehet egyáltalán eltávolítani valakit, aki „szuper munkát végez”.

false

 

Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster

Az elnök – kérdésekre válaszolva – kitért két korábbi munkatársára, Paul Manafort volt kampánymenedzserre és Michael Cohenra, aki több mint tíz évig volt a személyes ügyvédje. Manafortot a hét elején mondták ki nyolc rendbeli banki és adócsalásban bűnösnek, Cohen pedig, aki még a vádemelés előtt vádalkut kötött és szintén bűnösnek mondta magát banki és adócsalásban, eskü alatt azt vallotta, Donald Trump utasította őt arra, hogy kövessen el bűncselekményt, megsértve a kampányfinanszírozási törvényt azzal, hogy fizessen a hallgatásukért két nőnek, akik azt állították, évekkel korábban viszonyuk volt vele.

Trump az interjúban – mint korábban közzétett Twitter-bejegyzéseiben – dicsérte Manafortot. „Az egyik ok, amiért oly nagyon tisztelem Manafortot, hogy végigcsinálta ezt a pert” – jelentette ki, utalva ezzel Michael Cohenra is, akiről még szerdán azt írta a Twitteren, hogy történeteket talált ki annak érdekében, hogy alkut kössön a bírósággal.

A Fox televíziónak most sokkal enyhébben fogalmazott Cohenról. „Ez az ember valószínűleg mellettem állt csaknem tíz éven keresztül” – mondta, majd szó szerint kijelentette: „mindig szimpatikus pasasnak találtam őt”. Trump nem kívánt kitérni arra, hogy az ítélet meghozatala után vajon kegyelemben részesíti-e Paul Manafortot. Nem erősítette meg, de nem is cáfolta ennek lehetőségét.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk