Újabb 11 túszt engedett el hétfőn a Hamász

  • narancs.hu
  • 2023. november 28.

Külpol

9 gyereket és 2 anyát. Még két napig tart a meghosszabbított tűzszünet.

Az Izraeli Védelmi Erők megerősítette, hogy hétfőn este a Hamász 11 izraeli túszt – kilenc gyereket és két anyát – adott át a Vöröskeresztnek – írjaTimes of Israel.

A Vöröskereszt információi szerint 11 izraeli túsz van úton Izrael területére"

– közölte az IDF.

Mint arról lapunk is beszámolt, hétfőn folytatódtak a tárgyalások 11 izraeli túsz elengedéséről és 33 palesztin szabadon bocsátásáról. Ez még az első tűzszüneti megállapodás része volt. De Katar és Egyiptom közvetítésével hétfő délután a tűzszünet kétnapos meghosszabbításáról állapodott meg Izrael és a Hamász ugyanazokkal a feltételekkel, mint az előző négynapos tűzszünet esetében.

Frissítés

33 palesztin rabot, nőket és tinédzsereket engedett szabadon Izrael különböző büntetés-végrehajtási intézetekből kedd hajnalban az izraeli erők és a gázai palesztin fegyveres csoportok közötti humanitárius szünetről született megállapodás részeként.

Ezzel 150-re emelkedett az izraeli börtönökből kiengedett palesztin foglyok száma.

A Hamász iszlamista szervezet fogságából eddig 51 izraeli szabadult ki.

Izrael újabb listát kapott a Gázai övezetben fogva tartott túszokról, akiket hamarosan szabadon engednek – jelentette kedden az izraeli média. A névsorban szereplőket várhatóan kedden engedik el – jelentette a Times of Israel Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatalára hivatkozva. A jelentés szerint a listát ellenőrizték, és értesítették a túszok családjait. Ezzel a gázai túszok ötödik csoportját engednék szabadon azóta, hogy pénteken humanitárius szünet kezdődött a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet és Izrael között.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk