További két nappal meghosszabbították az Izrael és a Hamász közti tűzszünetet

  • narancs.hu
  • 2023. november 27.

Külpol

Katar közvetítésével újabb túszok és foglyok elengedéséről is megállapodtak.

Megállapodott Izrael és a Hamász, két nappal meghosszabbítják a tűzszünetet és további túszokat, foglyokat is elengednek – jelentette be a közvetítőként fellépő katari külügyminisztérium. Az MTI beszámolója szerint Madzsed al-Anszari, a külügyminisztérium szóvivője hozzátette, országa abban reménykedik, hogy a hétfőn már negyedik napja tartó ideiglenes fegyverszünet végleges tűzszünethez vezet majd a Gázai övezetben.

A Gázai övezetet uraló iszlamista terrorszervezet, a Hamász is megerősítette, hogy megállapodás született.

Hivatalos közleményükben azt írták, hogy megegyeztek a fegyverszünet további két nappal történő meghosszabbításáról, „a korábbi fegyverszünetéhez hasonló feltételekkel”. A 13-as kereskedelmi tévé szerint Izrael is elismerte a tűzszünet kétnapos folytatását. A tűzszünet meghosszabbításának két napján, kedden és szerdán naponta újabb tíz izraeli túsz hagyatja el a Gázai övezetet, cserébe pedig naponta harminc palesztin női és 19 év alatti férfi fogoly szabadul az izraeli börtönökből.

(Címlapképünkön: Izraeli harckocsik egy dél-izraeli gyülekezési ponton, a Gázai övezet határtérségében 2023. november 27-én. Fotó: MTI/AP/Ohad Zwigenberg)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk