Újabb komoly rakétatámadás érte Kijevet és Harkivot

  • narancs.hu
  • 2024. január 2.

Külpol

Miután Putyin megtorlást ígért a Belgorod elleni támadásért.

Oroszország rakétákkal lőtte Kijevet és Harkivot

kedden is, a támadás azután történt, hogy Putyin megtorlást ígért a Belgorod elleni támadásértírjaReuters. Az orosz várost Moszkva szerint az ukránok támadták meg, 24 civil halt meg.

Az oroszok a reggeli csúcsforgalom idején intéztek légicsapást az ukrán főváros ellen, ennek következtében több épületben is áramkimaradásokat tapasztaltak és gázvezetékek is megsérültek. Az ukrán fővárosban hallható robbanásokról a kijevi polgármester, Vitalij Klicsko is beszámolt. Telegramján azt ajánlotta az embereknek, hogy maradjanak otthonaik biztonságában. 

Az ukrán légierő pár órával korábban azt közölte, hogy megsemmisítette mind a 35 támadó drónt, amelyet Oroszország éjfél után indított több ukrajnai város, köztük Kijev ellen.

Harkiv városát szintén "masszív rakétatámadás" érte

– mondta Ihor Terekhov, a keleti város polgármestere.

Az Ukrajnát ért rakétatámadások újabb hulláma december 29-én indult. A helyi hatóságok beszámolója szerint több ember is életét vesztette olyan nagyvárosokban, mint Kijev, Odessza, Lviv, Harkiv, Zaporisszja és Konotop, a sebesültek száma pedig több tucatra tehető. Az ukrán védelmi miniszter a háború eddigi legmasszívabb támadásának nevezte mindezt. Rusztem Umerov viszont úgy gondolja, hogy ez még csak a kezdet, és még durvább orosz rakétacsapásokra kell felkészülni a következő hetekben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk