Zelenszkij Harkivban: Sikerült átvenni az ellenőrzést a régió oroszok által támadott területein

  • narancs.hu
  • 2024. május 25.

Külpol

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szerint az oroszok komoly veszteségeket szenvedtek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken Harkivba látogatott, ahol megbeszélést tartott a térség hadműveleti helyzetéről, esti videóbeszédében pedig közölte: „Katonáinknak mostanra sikerült átvenniük a harci ellenőrzést a határvidék felett, ahová az orosz megszállók behatoltak.”

A Reuters beszámolója alapján a Telex háborúval foglalkozó hírösszefoglalója azt írja, Zelenszkij ezzel a kijelentésével ellentmond Viktor Vodolatskij, az orosz Állami Duma alsóházi képviselőjének, aki szerint az orosz erők a határon belül 5 kilométerre fekvő Vovcsanszk város területének több mint felét ellenőrzik. Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka ugyanakkor Telegram-csatornáján arról írt, hogy

az oroszok elakadtak a régióban és komoly veszteségeket szenvedtek Vovcsanszknál.

Ihor Pohorenko, az ukrán vezérkar egyik szóvivője az MTI beszámolója szerint pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az ukrán védelmi erők harkivi irányban megállították az orosz csapatokat, és ellentámadást hajtanak végre. A környék 36 településéről 123 gyereket terveznek evakuálni.

A Harkivot ért orosz rakétatámadásban csütörtökön hét ember halt meg, 28 szenvedett sérüléseket, és leégett az ország egyik legnagyobb nyomdája is. A Guardian hírösszefoglalója szerint az orosz védelmi minisztérium azt állítja, ukrán rakéták és drónok támadták a belgorodi régiót. A régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov szerint a csapásokban egy nő meghalt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk