Zelenszkij meghívta Orbánt Ukrajnába

  • narancs.hu
  • 2022. június 21.

Külpol

Havasi Bertalan erről nem számolt be, az ukrán elnök Twitter-oldala viszont igen.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mai telefonbeszélgetésük során ukrajnai látogatásra invitálta Orbán Viktort - közölte Zelenszkij a Twitteren.

A beszélgetésről kicsivel korábban már Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár is beszámolt, de ő nem említette, hogy szóba került Orbán esetleges ukrajnai látogatása.

Zelenszkij a Twitteren gyümölcsözőnek nevezte a megbeszélést, megköszönte az ukrán menekültek befogadását és Ukrajna EU-s csatlakozásának támogatását, valamint kitért arra, hogy az energetikai együttműködés lehetőségéről is beszélt Orbánnal.

Az ukrán elnök egyébként számos uniós vezetővel tárgyal a napokban, június 23-24-én lesz ugyanis az Európai Tanács következő ülése, ahol a 27 uniós állam- és kormányfő dönthet Ukrajna tagjelölti státuszáról.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk