Zelenszkij: Ukrajna energetikai infrastruktúrájának 30-40 százaléka elpusztult

  • narancs.hu
  • 2022. november 1.

Külpol

A legutóbbi orosz támadások komoly károkat okoztak. Macron szívesen segítene a helyreállításban. 

Az EU energiaügyi biztosával egyeztetett kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki azt mondta, Ukrajna nem tud már energiát exportálni az európai országokba, ugyanis az orosz rakéta- és dróntámadások az ország energetikai infrastruktúrájának 30-40 százalékát elpusztították – számol be a Kyiv Independent.

Hétfőn, október 31-én Oroszország ugyanis a hónapban már harmadszor támadta az ukrán energetikai létesítményeket Kijevben, Harkivban, Zaporizzsjában, Cserkasziban, Kirovohrádban, Csernyivciben és Dnyipropetrovszkban. 

Kedden Zelenszij az Interfax-Ukraine beszámolója szerint telefonon egyeztetett Emmanuel Macron francia elnökkel is, aki közölte, a lehető leggyorsabban meg tudják emelni az Ukrajnának adott katonai támogatást, különösen a légvédelem területén, de mivel az ukrán villamossági- és vízhálózat is súlyosan károsodott, ennek helyreállításában is szükség lesz segítségre, még a tél beállta előtt. 

Macron azt mondta, ennek érdekében mozgósítják a nemzetközi közösséget és a magánszektort is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk