Nádasdy Ádám: Zsigeri gyűlöletre, túl gyors igazságokra van tanítva a magyar ember

  • narancs.hu
  • 2017. július 8.

Lélek

A Pride-on idén is részt vesz, fontosnak tartja, hogy a fiatalok is lássák, hogy ott egy elismert tanár.

Nádasdy Ádámmal közölt terjedelmes interjút a 24.hu, a beszélgetés során szóba került a rendszerváltás, a kormány gyűlöletkeltő politikája, s persze a mai Pride is, melynek kapcsán vallott saját melegségéről is.

A költő szerint „ami most van, az a magyar lakosság nagy részének megfelel. Mondja meg valaki nekik, mit kell gondolni, mit kell csinálni. A magyarok, úgy tűnik, szeretnek igazodni” –, ami a Kádár és a Horthy alatti időszakot idézi.

A jelenlegi kormány legnagyobb disznóságának nem is azt tartja, hogy a rájuk bízott pénzt hogyan költik el, hanem inkább azt, hogy „ahelyett, hogy taníthatnánk az embereket a jóra, rosszra tanítja őket Orbán Viktor. Zsigeri gyűlöletre, túl gyors igazságokra van tanítva a magyar ember.”

Bár a magyar kormány politikáját nem tartja melegellenesnek, helytelennek érzi, hogy a magyar alkotmányban benne van, hogy a család csak egy férfi és egy nő lehet. Ugyanakkor bízik benne, hogy a németországi példa lassan átterjed a többi európai országra is.

Ő maga 13 éve van együtt orvos párjával, Márkkal, akivel 7 éve él bejegyzett élettársi kapcsolatban. A Pride-on idén is részt vesz, s fontosnak is tartja jelenlétét: „Ha az ember egy bizonyos státuszt kivívott magának a társadalomban, akkor a jelenléte szimbolikus is lehet.”

Szeretné, ha úgy mehetne barátjával zöldségeshez, hogy az ne szex legyen, hanem élet:

„Hinni nem a templomban kell, ha valaki hívő. Hinni kell reggeltől estig a piacon és az iskolában is, és néha be kell menni a templomba. Buzinak lenni sem csak az ágyban kell, nem a négy fal között. Hülyeség. Buzinak lenni is egy élet, ami nem a négy fal között zajlik.”

Figyelmébe ajánljuk