Negyedmilliós büntetést kapott a szivárványcsaládokról szóló mesekönyv forgalmazója

  • narancs.hu
  • 2021.07.07 10:46

Lélek

A pest megyei kormánymegbízott törvénysértéssel vádolta a kiadót.

A Pest Megyei Kormányhivatal 250 ezer forintra büntette a Micsoda Család! című mesekönyv egyik forgalmazóját, ezt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott jelentette be a Hírtv-n. A politikus törvénysértéssel vádolta a forgalmazót, mert szerinte nem jelölte meg egyértelműen, hogy a mesekönyv - ahogy ő fogalmazott - a “normálistól” eltérő családokat jelenít meg, írta a Szivárványcsaládokért Alapítvány, a könyv kiadója Facebook-oldalán.

Az eset kapcsán az alapítvány azt írta: "A szivárványcsaládok teljesen normális, hétköznapi családok. Ugyanúgy szeretjük a gyerekeinket, ugyanúgy meg kell főzni a kakaót reggel, ugyanúgy bosszankodunk, ha összefirkálja zsírkrétával a tapétát, és ugyanúgy elszorul a torkunk, amikor először áll ki verset mondani az iskolai ünnepségen. A KSH legutóbbi mikrocenzusának adatai alapján közel ezer szivárványcsalád nevel gyereket - de a számuk ennél minden bizonnyal magasabb, mert az adatok öt évvel ezelőttiek, és nem tartalmazzák az egyedülálló meleg szülőket, és azokat sem, akik valamiért nem vállalhatták fel, hogy egy párt alkotnak."

Hozzáteszik: "a mesekönyv egyszerű, mindennapos történéseket mutat be, a szülők szexualitása nem is téma benne." 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk