Boris Johnson kórházi dolgozóknak mondott köszönetet az ápolásáért

  • narancs.hu
  • 2020. április 12.

Külpol

"Nem tudom eléggé megköszönni. Az életemet köszönhetem nekik."

"Nem tudom eléggé megköszönni. Az életemet köszönhetem nekik" – mondta Boris Johnson a St. Thomas kórház dolgozóiról, ahol a brit miniszterelnököt koronavírussal kezelték, és ahol pár napig intenzív osztályon is volt, írja a BBC.

Johnson tíz nap betegség után múlt vasárnap köhögéssel és lázzal került be a St. Thomas kórházba. Állapota ezután romlott, ezért helyezték az intenzív osztályra, ahonnan csütörtök este kerülhetett vissza általános ellátásra.

A hivatalos közlemény szerint még csak az elején jár a felépülésének, de az orvosai szerint állapota egyértelműen javul. A miniszterelnök szóvivője korábban azt mondta, Johnson már rövidebb sétákat tesz a kórházban, és határozottan jobban van.

A belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az elkövetkező hetek a miniszterelnök számára a felépüléséről fognak szólni, addig Johnson nem tér vissza a munkába. A brit kormányban addig is  Dominic Raab külügyminiszter helyettesíti.

Az Egyesült Királyságban 79 885 dokumentált fertőzött, 9875 halálos áldozat és 625 gyógyult volt eddig a vasárnap reggeli adatok szerint.

Frissítés

A brit miniszterelnök elhagyhatta a londoni St Thomas kórházat. Felépülését vidéki rezidenciáján folytatja.

Figyelmébe ajánljuk