Hamarosan kiderül, ki bontja le a Rádió épületeit a Pázmány campusának helyszínén

  • narancs.hu
  • 2023. november 5.

Lokál

Rengeteg törmelék elszállításával kell számolni.

Kiírták a közbeszerzést a Rádió egykori épületeinek bontására a Pázmány Campus helyszínén – írja a Józsefvárosi Újság. Becslések szerint csak törmelékből 1630 teherautónyi képződik a Palotanegyedben. A közbeszerzési értesítőben nyolc épület teljes vagy részleges bontására jelent meg felhívás.

A feladat a (most még) 200 milliárdos Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megvalósításához szükséges bontási munkák elvégzése a Bródy Sándor utca – Pollack Mihály tér – Múzeum utca – Szentkirályi utca határolta területen. Ezek főként a Magyar Rádió egykori épületei, stúdiói.

A Palotanegyedben 3,5 tonnás súlykorlátozás van, ennél nehezebb járművek nem hajthatnak be, így várhatóan sok teherautónak kell megfordulnia. A lebonyolítónak 240 nap áll rendelkezésre a bontásra.

A Pázmány Campusra a civilek szerettek volna egy olcsóbb, zöldebb és kevesebb bontással megvalósuló tervet, amiért aláírást is gyűjtöttek.

Lázár János egy éve megígérte Pikó András ellenzéki kerületi polgármesternek, hogy küzdeni fog az önkormányzatok építésfelügyeleti hatósági jogosítványaiért – de ennek az ellenkezője valósult meg az új beruházási törvénnyel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.