A hétvége legszebb képei – a napfényes Nógrád megyéből

Lokál

A hétvége legszimpatikusabb belföldi turisztikai eseményét Salgótarján környékén tartották. Mi sem hagytuk ki a medvesi fotómaratont.

„Közép-Európa egyik kevéssé ismert, de történelmi, tájképi, ipartörténeti emlékekben bővelkedő tája a Medves-vidék. Ez a hely a világ első határon átnyúló geoparkjának, a Novohrad–Nógrád Geoparknak a központi területe. Itt rendeztük meg 2013-ban a Medvesi Fotós Maratont, ami a várakozásainkon felül sikerült. Több mint 120 fotós fényképezte a medvesi tájat. A 48 órás, folyamatos program során két éjszakára kivilágítottuk a salgói várat” – írták a szervezők, és megígérték, hogy idén már a füleki és a somoskői várat is kivilágítják, illetve egy rakás klassz dolgot biztosítanak. Tavaly már megemlékeztünk a Novohrad–Nógrád Geoparkról, így hát szinte ismerősként tértünk vissza a terepre ámulni és fényképezni. Ilyet láttunk, ilyet lőttünk.

false

 

 

Salgó vára: nem erkély, bástya!

 

false

 

 

Légy résen!

 

false

 

 

Hagyományőrzés

 

false

 

 

Somoskő vára

 

false

 

 

Az ilyen képeknek adják az „ősz színei” címet

 

false

 

 

Somoskő, vadaspark – etetés után

 

false

 

 

 

Fényárban úszik Fülek vára

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?