Átmeneti vízhiány van tíz Pest megyei településen

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. június 29.

Lokál

Solymáron és Pomázon elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el.

Nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településeken - közölte szerdán a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt., egyben a fogyasztás csökkentésére kérte a lakosokat. 

A DMRV konkrétan azt kéri a fogyasztóktól, hogy törekedjenek az ivóvíz "ésszerű felhasználására", korlátozzák a más irányú felhasználást, például medencetöltést, annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson. "Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki!" - olvasható a cég honlapján.

Az önkormányzatokat arra kérik, hogy szüneteltessék a közterületi (tűzcsapokról történő) locsolást.

Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos vízellátást ígérnek az érintett területen.

 Pomázon szerdától visszavonásig elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el. A település honlapján megjelent közlemény szerint ennek értelmében a közszolgáltatást használó vízfogyasztók kötelesek a takarékoskodni az ivóvízzel, továbbá tilos a kertek tömlős locsolása 6 és 23 óra között, a járdák, utak mosása, automata öntözőberendezések működtetése, gépjárművek tömlős mosása, valamint úszómedencék töltése.

Solymáron szintén elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el szerdától péntek éjfélig. Ez az autómosás és a medencefeltöltés mellőzését és a locsolás korlátozását jelenti. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk