Korlátozás a Lidlben: vécépapírból és konzervből sem lehet akármennyit vásárolni

  • narancs.hu
  • 2022. június 29.

Lokál

Az ellátási láncban adódó problémák miatt.

A vécépapírra és a konzervekre is mennyiségi korlátozást vezetett be a Lidl, nem csak a hatósági áras termékekre, írja a Telex.

A lap egyik olvasója levélben közölte, hogy egy Lidl áruházban négy csomag vécépapírt akart venni, de felvilágosították, hogy a papírhiány miatt egy vásárló csak három papírterméket vehet egyszerre. Egy másik olvasó pedig azzal kereste meg a lapot, hogy az eddigi egy karton, vagyis 12 liter helyett legfeljebb 6 liter 2,8 százalékos UHT-tejet lehet venni egyszerre.

A Telex ezért megkereste a Lidlt, hogy melyek azok a termékek, amelyikre mennyiségi korlátozást vezettek be üzleteikben.

Az áruházlánc arról tájékoztatta a lapot válaszában, hogy: "Áruházainkban jellemzően az árstoppal érintett árucsoportok esetében vezettünk be mennyiségi korlátozást. Vállalatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy az áruellátás folyamatosan biztosított legyen, ugyanakkor az utóbbi hónapokban az tapasztalható, hogy többszörös az érdeklődés az árstoppal érintetett termékek iránt. Bár sok esetben jelentősen nagyobb mennyiségű termék rendelkezésre állásáról gondoskodunk a megnövekedett kereslet okán van, hogy ez is kevésnek bizonyul."

Majd hozzátették:

Ezenfelül az ellátási láncban adódó problémák miatt egyes papírtermékekre (például vécépapír, papír zsebkendő), valamint néhány konzervre (például őszibarack, csemegeuborka) vezettünk be mennyiségi korlátozást annak érdekében, hogy vásárlóinkat folyamatosan ki tudjuk szolgálni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk