Az UEFA rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 20.

Lokál

„Az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, »szar Szlovákia« és más gyűlölködő rigmusokat."

Az UEFA fegyelmi testülete zártkapus döntéssel büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget a szeptemberi 8-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak. A MLSZ közleménye szerint a meccs előtt a játékosok és a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ám „az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, »szar Szlovákia« és más gyűlölködő rigmusokat". Az UEFA visszaesőként bírálta el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

Figyelmébe ajánljuk