A nemzeti összetartozás a témája a Magyarország Étele 2020 szakácsversenynek, amit Felcsúton rendeznek

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 20.

Lokál

Piros paprika, fehér túró, zöld zöldség!

Sajtótájékoztatót tartottak abból az alkalomból, hogy bejelentsék: jövőre a „nemzeti összetartozás jegyében" rendezik meg Magyarország Étele szakácsversenyt, amelyre január 5-ig lehet nevezni. Az MTI tudósítása szerint az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, Asztalos Istvánelmondta, hogy minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és

kötelezően tartalmaznia kell három, a magyar trikolór színeit adó alapanyagot

(piros paprika, túró, zöld színű zöldség vagy zöldfűszer). A kétfordulós versenyben az ételeket rangos szakmai zsűri bírálja el – tette hozzá. Asztalos szerint hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben. Az elmúlt évekhez képest újdonság, hogy 4 helyett 3 óra áll majd a szakácsok rendelkezésére a versenyételek elkészítésére, amelyek nettó bekerülési alapanyagköltsége adagonként legfeljebb 1000 forint lehet.

A sajtótájékoztatón Rétvári Bence is megjelent, hogy elmondja „2010 óta fontos célja a magyar kormánynak, hogy minél jobb minőségű és minél egészségesebb ételek kerüljenek a magyar emberek asztalára".

A szakácsverseny helyszíne a Felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola lesz. Az intézmény igazgatója, Bányai György arról beszélt, hogy a magyar nemzeti identitás fontos részét képezi a magyar kulináris kultúra, az étkezési szokások, hagyományok összessége.

Figyelmébe ajánljuk