Beütött a tél: volt, ahol -15,3 fokot mértek

  • narancs.hu
  • 2022. december 13.

Lokál

Keddre virradóra országszerte fagyott. Több helyen -10 fok alatti hőmérsékletet mértek.

Az idei téli szezon eddigi leghidegebb reggele a mai, keddi: a gagybátori állomáson -15,3 Celsius-fokot mértek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Hozzátették, keddre virradóra országszerte fagyott, és a klimatológiai átlagnál körülbelül 3 fokkal alacsonyabb értéket mutattak a hőmérők.

A minimumok top 10-es listájába csak -10 fok alatti hőmérséklettel lehetett bekerülni. Az állomások közül végül Gagybátor "győzedelmeskedett" -15,3 fokkal – tették hozzá.

A bejegyzés szerint a top 10-es listába Gagybátor mellett bekerült Hidasnémeti (-13,1 fok), Lénárddaróc (-12,7 fok), Bánréve (-12,7 fok), Edelény (-12,5 fok), Zabar (-12,3 fok), Hídvégardó (-12 fok), Szikszó vízmű (-11 fok), Fertőrákos (-10,7 fok) és Jósvafő (-10,6 fok).  

A meteorológiai szolgálat arról is írt, hogy hétfőn az ország északi, északkeleti harmadán egész nap fagyott. Síkvidéken Lénárddaróc környékén mérték a legalacsonyabb csúcsértéket, -2,4 fokot, de a hóval borított hegyvidéki körzetekben ennél jóval hidegebb volt, Kékestetőn -8.3 fokot mértek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk