Diósgyőrre esett a legtöbb eső egy hét alatt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. január 22.

Lokál

105,3 milliméter.

Az elmúlt hét napban az ország északkelet-délnyugati tengelyében esett a legtöbb csapadék, ott a 30 napos csapadékmennyiség 50-100 milliméterrel több a sokévi átlagnál – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán vasárnap közzétett bejegyzésből.

Az OMSZ által közölt infografika szerint a legtöbb csapadékot az elmúlt hét napban Miskolc Diósgyőr városrészében mérték, 105,3 millimétert.

A Heves vármegyei Gyöngyössolymos község Nyírjes településrészében 92,6 millimétert, a Kékestetőn 87,4 millimétert mértek. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Baskón 87,2, a Nógrád vármegyei Mohorán 85,1, Miskolc-Szentléleken pedig 83,5 milliméter csapadékot mértek egy hét alatt.

Magyarországon az 1991-től 2020-ig átlagosan évente 500-800 mm csapadék hullott, és jelentős az eltérés tájanként.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk