El kellett küldenie egy embert, ő is felmondott

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 2.

Lokál

Bezárják a faluházat Bordányban, amelynek vezetője egyedül nem akart tovább dolgozni.

Jogutód nélkül megszünteti a Faluházat, mint önálló intézményt Bordány önkormányzata az elszálló rezsiköltségek miatt – írja a Délmagyarország

A képviselő-testület még augusztusban döntött erről soron kívüli ülésen. Arről is határoztak a képviselők, hogy az intézmény feladatait az önkormányzat saját feladatként végzi tovább: közösségi teret működtet, ami kötelező feladata minden helyhatóságnak.

A határozat december 31-étől érvényes. 

A képviselők utasították Börcsök Rolandot, a Faluház vezetőjét, hogy a  takarékoskodás jegyében bocsásson el egy embert. Ő ezt meg is tette, de úgy döntött, egyedül nem viszi tovább a közművelődési feladatokat, ezért felmondott. A döntés következménye, hogy az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér és Községi Könyvtár épületén már most az olvasható, hogy ideiglenesen zárva van. Nincs, aki kinyissa. 

Az önkormányzat most arra készül, hogy más, fűtött önkormányzati tulajdonú helyiségben találjon helyet azoknak a közösségeknek és szolgáltatásoknak, amelyek eddig a Faluházban működtek. A bordányi Faluház jövője azon is múlik, hogy az a kistérség, amelyhez a Csongrád-Csanád megyei község is tartozik, tud-e kedvezményes áron gázhoz jutni. 

A Délmagyarországnak a felmondási idejét töltő intézményvezető nem akart nyilatkozni, a polgármester pedig szabadságon van.

 

A Faluházat 2002-ben kezdték felújítani, 2004-ben beépült a tetőtér, emeleti galéria készült, és megújult a homlokzat. 2006-ban korszerűsítették a fűtést, 2010-re pedig felújították a nagytermet, az előtérben információs ügyfélpultot alakítottak ki, és új szárnnyal bővült a ház.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk