Elmarad a Tisza-tó átevezés és átúszás az alacsony vízállás miat

Lokál

A legfrissebb mérések alapján a tó vízállása jelenleg 60 centiméterrel alacsonyabb az aszályos időszakra betárazott maximális nyári vízszinthez képest.

Elmarad a Tisza-tó átevezés és átúszás az alacsony vízállás miatt – közölte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a közösségi oldalán.

Mint írják, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az elmúlt napokban tájékoztatta a szervező bizottságot a Tisza-tavi Abádszalóki-öböl vízállásával kapcsolatos tudnivalókról.

A legfrissebb mérések alapján a tó vízállása jelenleg 60 centiméterrel alacsonyabb az aszályos időszakra betárazott maximális nyári vízszinthez képest, sőt az előrejelzések szerint a következő hetekben további csökkenés várható. Emiatt az augusztus 13-ára tervezett eseményen az átevezők és az átúszók közötti vízfolyosón a versenybírói, valamint a vízimentő motorcsónakok sem tudnának biztonságosan közlekedni.

Mindezek tudatában a szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Úszó Szövetség közösen azt a döntést hozta, hogy az idei Tisza-tó átevezést és átúszást nem tartják meg. A nevezési felületet hivatalosan is lezárták, a már benevezetteknek a nevezési díjat visszautalják. Mint a kajakkenusport.hu írta, tavaly először fogott össze a két legsikeresebb magyar vizes sportág és rendezett egy napon átevezést és átúszást is a Tisza-tavon. Akkor közel ezren vállalták legalább az egyik kihívást.

Kép forrása: Kajakkenusport.hu

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk